Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Keuzegids 2021: weinig nieuws onder de zon

Keuzegids 2021: weinig nieuws onder de zon

MAASTRICHT. De Keuzegids 2021 is uit, maar veel nieuwe informatie staat er niet in. De rankings zijn grotendeels te vergelijken met die van vorig jaar omdat de gids zich opnieuw baseert op de uitslagen van de Nationale Studenten Enquête uit 2019. Dit voorjaar werd de enquête vanwege corona niet gehouden. De vraag is wat al die cijfers nog zeggen, nu de universiteiten in maart over moesten gaan op online- en later hybride onderwijs. 

Wel zijn de jongste studiesuccescijfers – hoe snel studeert een student af – in de lijsten verwerkt. Wat ook nieuw is: de oordelen van experts van kwaliteitsbewaker NVAO staan er niet meer in. Dit omdat de NVAO een opleiding niet langer het stempel excellent, goed of voldoende geeft, maar alleen nog vertelt of de studie wel of niet aan de eisen voldoet.

De gids zelf waarschuwt studiekiezers, voor hen is de uitgave vooral bedoeld, dat ze de totaalscore van een opleiding dan ook niet moeten zien als “een absolute waarheid, maar meer als een extra hulpmiddel om je keuze te maken”. 

Dit alles betekent dat Universiteit Maastricht in de ranglijst van de zogenoemde ‘overige’ (naast de algemene) universiteiten net als vorig jaar op een vierde plaats staat. En zich ook nog steeds de meest internationale universiteit van allemaal mag noemen, niet alleen vanwege de zes UM-studies in de top tien van bacheloropleidingen met het hoogste percentage internationale studenten, maar ook vanwege de hoogste score als het gaat om de tevredenheid van studenten over het Engels van docenten.

Lees hier het artikel over de Keuzegids 2020.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)