Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Tenten Fasos te gehorig voor hybride onderwijs

Tenten Fasos te gehorig voor hybride onderwijs

Photographer:Fotograaf:

Joey Roberts

MAASTRICHT. De twee grote tenten achter de Turnzaal aan de Grote Gracht die sinds het begin van dit academisch jaar dienstdoen als extra onderwijsruimten, worden hiervoor niet meer structureel gebruikt, laat de directeur van de faculteit Arts & Social Sciences, Cerien Streefland, desgevraagd weten. Ze blijken te gehorig om er hybride onderwijs te geven. Een van de twee fungeert nu als studeerruimte met 25 studieplekken.

De grootste (25 bij 15 meter) tent kan 55 studenten coronaproof herbergen, de tweede (15 bij 15 meter) heeft plaats voor 40 studenten. De vloeren zijn geïsoleerd, er is verwarming, een ventilatiesysteem en via twee glasvezelkabels is er contact met de Turnzaal zodat een powerpoint-presentatie ook direct in de tent te zien is. 

De tenten moesten het tekort aan goed geventileerde onderwijsruimtes opvangen en zouden vooral mastergroepen herbergen die hun onderwijs in principe op de campus volgen. Dit in tegenstelling tot de bachelorstudenten, hun onderwijsgroepen zijn online.

In de praktijk blijkt nu dat het bijna onmogelijk is om een hele onderwijsgroep op de campus te verzamelen, zegt Streefland. “Er is altijd wel iemand online. En als het dan hard waait of regent, kan men elkaar vaak niet goed verstaan. Het is dan te gehorig. Wij zijn nu uitgeweken naar Tapijn.”

Een van de tenten houdt de faculteit achter de hand voor “noodsituaties”, in de andere zijn 25 studieplekken ingericht. Streefland wil dan ook niet spreken van een financiële strop. Al is het nog niet druk in de tent met studieplekken, maar dat komt omdat er weinig studenten op de campus zijn, aldus de directeur.

 

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)