Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Verdrietig? Dan stevige rock graag!

Verdrietig? Dan stevige rock graag!

Muziek: Origin of Symmetry

Muziek is voor Kenny Curfs (25) een manier om zijn emoties te uiten, zegt de promovendus bij de vakgroep gezondheidsbevordering. “Ik ben niet iemand die zich snel uitleeft, gedraag me beheerst, rustig. Een goed nummer werkt bij mij als een uitlaatklep, ik kan me dan meer laten gaan. Op concerten, maar ook thuis. Ineens sta je luchtgitaar te spelen in je woonkamer, terwijl je tegelijkertijd checkt of iemand je ziet natuurlijk. Ik heb namelijk inkijk van de straatkant, nee ik ben voor zover ik weet nooit betrapt.”

Curfs’ voorliefde ligt niet bij het gevoelige getokkel. “O nee, spreekt me helemaal niet aan. Ik hou meer van stevige rock, muziek waar actie in zit, energie van af komt, die knalt.” Hij noemt Metallica en – minder bekend – de Deense heavy metalband Volbeat, maar ook een trio als Muse dat een stuk melodieuzer klinkt. “Vooral het album Origin of Symmetry vind ik erg goed.” Een album dat het Engelse blad NME omschreef als “een prachtige nachtmerrie van de meest verknipte, intense barok-‘n’-rollband die het Verenigd Koninkrijk ooit heeft gekend”.

Een paar jaar terug toog de toenmalig Nijmeegse student naar het Goffertpark om de Britten live te zien. Het was in de zomer, gelijktijdig met het Wereldkampioenschap voetbal. “Nederland speelde op die dag tegen Japan, mijn huisgenoten zaten rond de tv, terwijl ik naar Muse ging. Vanaf het eerste nummer werd je compleet omver geblazen, precies wat ik wil tijdens een optreden.”

Het was een goede vriend op de middelbare school, drummer in een coverband, die Curfs introduceerde in rockmuziek. “Mijn vader kwam toen met suggesties uit de jaren zeventig, misschien moet je eens luisteren naar Slade of The Sweet. Grappig aan die laatste band vind ik het gevarieerde repertoire. Op één en hetzelfde album kom je onschuldige, vrolijke hitjes tegen en keiharde nummers als Hell Raiser.”

In welke stemming Curfs ook is, vrolijk dan wel verdrietig, harde muziek is “de oplossing. Als ik melancholische muziek op zet wanneer ik me niet goed voel, zak ik nog verder weg in de misère. Doe mij maar een snel ritme met korte slagen op de gitaar. In ieder geval niet zoiets als Mika. Van dat soort muziek word ik vooral boos.”

 

 

 

In deze rubriek vertellen studenten en staf over een muziekstuk dat veel betekenis voor hen heeft

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)