Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Volwassen

Volwassen

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Ik heb Facebookvrienden die al geen echte vrienden meer waren toen ik bevestigend op hun vriendschapsverzoek klikte. Ze komen uit een ver verleden waarin ik nog met stokjes in koeienvlaaien prikte en ‘s winters schaatsend naar school ging. Mijn jeugdvriendjes van het platteland. Ik verhuisde, zij bleven en we hielden nog sporadisch contact. Het soort contact waarbij je elkaar niets meer te zeggen hebt, maar nog wel de behoefte hebt op de hoogte te blijven.

Een van die jeugdvriendinnetjes was vroeger heel populair, ofschoon ze een lui oog had en scheve tandjes. Haar hond had namelijk elk jaar puppies en op haar verjaardagsfeestje gingen we naar de McDonald’s. Iedereen wist: dit meisje komt er wel. Ik had haar al zeker tien jaar niet gesproken toen ik op Facebook een foto voorbij zag komen waar ze op prijkt met stralende ogen, rechte tanden en een dikke buik. Eronder stond: ‘Een tweede op komst!’ Ik besloot door te klikken en er ging een wereld voor mij open. Het meisje is getrouwd, heeft vorig jaar een huis gekocht en is nu zwanger van een tweede kind. Dit was dus hetzelfde meisje dat met een pleister op haar linkeroog moest overgeven omdat ze drie happy meals had opgegeten.

Ik besloot meer mensen op te zoeken. Allemaal uit hetzelfde dorp, die bij mij in groep zes van De Hazelmuis hadden gezeten. Overal hetzelfde verhaal. Stuk voor stuk zijn ze getrouwd, hard aan het werk, zwanger en hebben ze een huis met hypotheek. Heel volwassen allemaal. Ook besefte ik: als ik hun foto’s kan bekijken kunnen ze dat ook met de mijne. Bij mij is het allemaal iets anders gegaan, maar ik vind mezelf ook behoorlijk volwassen. Vol trots kan ik voor de wasmachine staan als ik heb uitgevonden hoe ik een kookwas moet instellen.

Dus bekeek ik mijn eigen Facebookpagina eens door hun ogen; ze zouden vast jaloers zijn. Statusupdates over verschillende reizen, gevatte opmerkingen over actualiteiten in de wereldpolitiek.

En een foto waarop ik in aardbeienpak een plakje worst aan iemand in een hondenpak probeer te geven. 

AMoraal

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)