Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Tekort aan academische stages

MAASTRICHT. Er is een structureel tekort aan academische stages in Limburg volgens stagebemiddelaar Integrand. “Er zijn twee keer zoveel stagiairs dan dat er vacatures zijn”, zegt woordvoerder Vincent Maessen. “We hebben zowat ieder mkb-bedrijf in de regio benaderd, maar er is geen animo. En dat is vreemd als je bedenkt hoeveel moeite provincie, gemeentes en de universiteit erin steken.”

Maessen denkt dat werkgevers vaak een verkeerd beeld hebben van wat een universiteitsstudent kan. “Het ouderwetse idee heerst dat ze vooral theoretisch bezig zijn, terwijl we hier het probleem gestuurd onderwijs hebben, waarbij de praktische kant van een hbo-opleiding in een academisch jasje wordt gegoten.”

Nu de provincie vorige maand een motie aangenomen heeft over jeugdwerkeloosheid wil Integrand het probleem onder de aandacht brengen. “In die motie maakt de provincie zich zorgen over een brain drain: dat de kennis uit de regio verdwijnt. Jongeren vertrekken vooral uit Limburg omdat ze geen baan kunnen vinden. Een stage is een eerste opstap: studenten doen bedrijfsvaardigheden op en kunnen misschien blijven na hun stage.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)