Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

SBE: Te veel feestdagen, periode vijf met week verlengd

MAASTRICHT. De School of Business and Economics (SBE) wil periode vijf vanaf volgend jaar met een week verlengen. Dat moet, omdat door alle feestdagen in die periode te veel onderwijs uitvalt en de zeven intensieve contacturen per week niet haalbaar zijn. Het wetenschappelijk personeel (wp) uit de faculteitsraad vreest een verhoging van de werkdruk.

Vanwege de vele feestdagen (onder meer Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, etc.) in periode vijf is het niet mogelijk om aan de kwaliteitsafspraken - het akkoord over de besteding van het geld dat is vrijgekomen door afschaffing van de basisbeurs - te voldoen, vertelde Mark Vluggen, opleidingsdirecteur van de bachelors, afgelopen maandag tegen de faculteitsraad. Daarom wordt periode vijf verlengd en schuift de examenweek een week op waardoor die samenvalt met de herkansingen van periode vier. Het academisch jaar van SBE blijft even lang. Geen ideale oplossing, erkent Vluggen. “Maar het is de enige mogelijkheid.”

Voor docenten betekent de verschuiving een verhoging van de werkdruk. Zij hebben straks nog maar tien in plaats van de normale vijftien dagen om de toets na te kijken. Vluggen: “Studenten moeten op tijd hun cijfer hebben zodat ze zich, indien nodig, kunnen inschrijven voor het hertentamen.”

Marc van Ekert, wp-raadslid en blokcoördinator van een skills-vak in periode zes, begrijpt de situatie, maar is desalniettemin “geen groot fan” van het plan. “Niet als docent, maar ook niet als blokcoördinator. Er is tijd nodig voor voorbereiding en die eerste week van zo’n vak is erg druk terwijl je dan ook nog toetsen moet nakijken.”

De faculteit, zo beloofde SBE-bestuurslid Wilko Letterie, gaat er voor zorgen dat de arbeidsintensieve examens - die met veel nakijkwerk zoals papers en tentamens met open vragen - vroeg in de toetsweek worden gepland.

Definitief is het plan nog niet: de F-raad moet er nog een officieel advies over uitbrengen en de universiteitsraad moet het uiteindelijk goedkeuren.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)