Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Thema INKOM 2021: These are the times

Thema INKOM 2021: These are the times

MAASTRICHT. Het thema van de INKOM 2021 is ‘These are the times’. Dat maakte de Werkgroep INKOM (WGI) afgelopen vrijdag bekend via een YouTube-video. Hoe de Inkom er dit jaar uit gaat zien, is nog niet duidelijk. “We werken op het moment met vier scenario’s”, zegt WGI-voorzitter en geneeskundestudent Iris Vloet.

Je moet je flexibel opstellen als je een groot evenement wilt organiseren in tijden als deze. “We zouden wel in een glazen bol willen kijken, om te zien hoe de situatie in augustus is”, lacht Vloet. “Mag je evenementen organiseren? Hoeveel mensen mogen daarbij aanwezig zijn? Mag je ’s avonds weer alcohol verkopen? Moeten de activiteiten net als vorig jaar van educatieve of sportieve aard zijn? Zouden we kunnen werken met sneltesten en vaccinatiebewijzen? We zijn afhankelijk van wat het kabinet, de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en de universiteit besluiten.”

Wanneer de WGI de knoop precies gaat doorhakken, is nog niet duidelijk. “Er komt een moment dat onze leveranciers moeten weten wat we gaan doen”, zegt Vloet. Wel verwacht ze rond de normale tijd – begin juni – een programma bekend te kunnen maken.

Dan het thema: These are the times. “Het verwijst ernaar dat de INKOM hét moment is waarop je gaat kijken hoe je je studententijd gaat invullen, wat er bij je past.” De WGI maakte net als andere jaren een filmpje om het thema aan te kondigen. Daaraan voorafgaand kregen kijkers een kort interview met de leden te zien. Opvallend detail: in het Nederlands. “Klopt”, zegt Vloet. “Normaal gesproken hebben we een borrel voor alle partijen waarmee we samenwerken. Die zijn vrijwel allemaal Nederlands. Om het nu toch een beetje aan te kleden en onszelf te introduceren, hebben we dat interview opgenomen. Dat was vooral voor hen. De video die we via onze sociale media zullen verspreiden, krijgt Engelstalige ondertiteling.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)