Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

520 studieplekken beschikbaar tijdens XXL weken

Verzoek U-raad snel gehonoreerd

MAASTRICHT. Er zijn te weinig studeerplekken aan de Universiteit Maastricht. Dat schreef de studentengeleding van de universiteitsraad deze week in een brief aan het college van bestuur. Nog voordat de brief in de raad aan de orde kwam is het aantal studieplekken al uitgebreid.

Tot voor kort waren er 150 studeerplekken beschikbaar in de universiteitsbibliotheek in de binnenstad. Eind februari kwamen daar zestig plekken bij in Loods V op Tapijn en sinds afgelopen maandag kunnen er niet 150 maar 250 mensen terecht in de UB-binnenstad. Vandaag, op vrijdag 12 maart, openen ook de UB in Randwyck en de Paul Henri Spaaklaan hun deuren. Dan starten de XXL-weken, de weken voor en tijdens de tentamenweek waarin de bieb ruimere openingstijden hanteert. In totaal zijn er dan 520 stoelen, vertelt UB-directeur Ingrid Wijk aan de raad. “En als er nog versoepelingen komen, dan kunnen we terug naar het niveau van voor de kerst.” Toen waren er 950 plekken.

Een goede zaak, aldus een verheugde studentengeleding. Wel is er nog een slag te slaan op het gebied van communicatie, vinden ze. Studentraadslid Laurens Bierens: “Niet iedereen weet dat je op de campus kunt studeren.” Ook daar wordt aan gewerkt, zegt Wijk. “We maken veel gebruik van onze sociale mediakanalen en vragen faculteiten om onze posts te delen. En als het goed is, staat er vanaf vandaag een bericht op Canvas.”

Tot slot was er onduidelijkheid over wie er wel en niet in aanmerking komt voor een studieplek. De regel is dat alleen kwetsbare studenten toegang krijgen: mensen die last hebben van concentratieproblemen, eenzaamheid, fysieke of mentale problemen. Studentraadslid Luc van Galen: “Wanneer behoor je tot deze groep?” Dat is een kwestie van zelfdiagnose, zegt Nick Bos, vicevoorzitter van het college van bestuur. Maar: “Mensen die een indicatie hebben van het disability office krijgen voorrang. Tien procent van alle plekken zijn voor hen gereserveerd”, benadrukt Wijk.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)