Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Universiteiten kiezen voor GroenLinks, D66, VVD en Volt

NEDERLAND/MAASTRICHT. GroenLinks, D66, VVD en Volt. Dat zijn de politieke partijen - in die volgorde ook - die volgende week de meeste stemmen krijgen van medewerkers en studenten van verschillende universiteiten in het land. Dit blijkt uit een peiling die is gehouden door de universiteitsmedia in Utrecht (alleen onder studenten), Rotterdam, Twente, Groningen en Delft.

Wie verder inzoomt en kijkt naar de top vijf per studentenstad, treft daarin ook Forum voor Democratie (Groningen, Utrecht en Rotterdam), het CDA (Rotterdam), CDA en ChristenUnie (Twente; samen op plek 5) en DENK (Delft). Daarnaast is er nog een flinke groep - schommelt tussen de 17 en 26 procent - die nog geen keuze heeft gemaakt en zich een zwevende kiezer noemt.

Maastricht had ook in dit rijtje moeten staan, maar de peiling van Observant werd gemanipuleerd door mens(en) die Forum van Democratie graag zien winnen of zin hadden in een flauwe grap. De enquête werd daardoor onbruikbaar, al laat de peiling na aftrek van de sjoemelcijfers een beeld zien dat niet echt afwijkt van het landelijke: D66, VVD, GroenLinks. In die volgorde.

Ook wat betreft de thema’s die belangrijk zijn bij het bepalen van de stem, zijn de verschillende universiteitssteden vrij eensgezind als we kijken naar de top vijf: klimaat staat overal met stip op een, gevolgd door - niet toevallig - hoger onderwijs, Europa, gelijke kansen en wonen.

 

Lees hier waar de stem van individuele Maastrichtse studenten en medewerkers naartoe gaat en waarom.

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)