Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Sociaal contact, frisse buitenlucht en een geschiedenisles

Sociaal contact, frisse buitenlucht en een geschiedenisles

Photographer:Fotograaf:

Observant

Circumflex organiseert well-being weken

MAASTRICHT. ‘De Zaadschuur’ of ‘de Uitvreter’? Wat is een betere naam voor de sociëteit van een studentenvereniging? De tweede, werd besloten tijdens de algemene ledenvergadering van Circumflex in 1992. De vereniging nam toen haar intrek in een pand aan de Herbenusstraat 9 en moest een naam verzinnen, vertellen twee ouderejaars van Circumflex vanuit een campingstoel voor het gebouw. Dit en meer leerden eerstejaars afgelopen maandag tijdens de pandenloop, een wandeling langs de oude vestigingen van de vereniging.

Het sociale contact met hun jaarclub is er nog wel, zeggen Jenny Schoenmakers, tweedejaars biomedische wetenschappen, en Maxime Ottenheijm, tweedejaars European Studies. De twee zijn dit jaar voor het eerst lid van Circumflex. “Maar het is leuk om op deze manier wat ouderejaars te ontmoeten”, zeggen ze met een kop koffie in de hand. Die kregen ze bij startpunt De Kaap van Specters Coffee. De vereniging betaalt en een deel van de opbrengst gaat naar stichting Make A wish.

De pandenloop is een van de activiteiten die door Circumflex worden georganiseerd in het kader van hun ‘Two weeks of wellbeing’. “Het gaat niet goed met het welzijn van studenten”, zegt Circumflex-voorzitter Tanne Nevels. “Er is vooral behoefte aan sociaal contact. We wilden daarom op een verantwoorde manier iets voor onze leden doen. Daarbij leren de eerstejaars wat over onze geschiedenis en komen ze in contact met oudere studenten van de vereniging. Het loopt goed: we hebben veel inschrijvingen.”

Er is voor elk wat wils, zegt Nevels. Naast de pandenloop is er twee keer per week een voetbaltraining en er is een uitgebreid online programma: een cocktailworkshop, yogalessen, een kookles en een bootcamptraining. “We hebben gekeken naar wat er wel mogelijk is.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)