Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Verdere uitbreiding studieplekken, onderwijsperiode 5 blijft online

Verdere uitbreiding studieplekken, onderwijsperiode 5 blijft online

Photographer:Fotograaf:

Photo by Griffin Wooldridge from Pexels
 
 

 

MAASTRICHT. Het onderwijs in periode vijf blijft op alle faculteiten online, ook als er tussentijds versoepelingen komen. Dat zei rector Rianne Letschert afgelopen woensdag tegen de universiteitsraad.

Nu de universiteiten hun deuren op 31 maart niet verder mogen openen - de besmettingen lopen te snel op, zei premier Rutte deze week - zal ook het onderwijs van periode vijf, dat start in april, online plaatsvinden. Ook als er tussentijds versoepelingen komen. “Switchen van online naar hybride tijdens een periode is niet mogelijk”, legde de rector uit. Dat geldt dus ook voor het onderwijs van de drie faculteiten -  Psychology and Neuroscience, Science and Engineering, de School of Business and Economics - die eerder lieten weten over te stappen naar hybride zodra dat kan.

Studieplekken

Los daarvan wil de universiteit het aantal studieplekken verder verruimen, vertelde de vicevoorzitter van het college van bestuur, Nick Bos. “We hopen op 150 extra plaatsen in de komende dagen.” Die komen bovenop de 520 die er al zijn en zullen ingericht worden in de universiteitsbibliotheken (binnenstad en Randwijck) en het gebouw aan de Paul Henri Spaaklaan. Daarnaast zullen er in de komende weken op verschillende locaties onderwijsruimten vrijgemaakt worden waar studenten kunnen studeren of - als ze thuis een slechte wifi- verbinding hebben - hun onderwijsgroep digitaal kunnen bijwonen. “Dat kost wat tijd, alles moet binnen de regels van het RIVM, we hebben stewards nodig, studenten moeten kunnen reserveren”, legde Bos de raad uit.

Mocht er de komende weken toch meer manoevreerruimte komen dan zullen alle faculteiten hun gebouwen openstellen voor onder andere extracurriculaire activiteiten van bijvoorbeeld studieverenigingen, voor projectgroepjes, mentorgesprekken, of om te studeren.

Sneltesten

Wat betreft de snel- en zelftesten waarmee een aantal hoger onderwijsinstellingen op dit moment experimenteert in de hoop dat dit een weg naar een snelle heropening eind april kan zijn: daarover is komende vrijdag een overleg tussen de vereniging van universiteiten, VSNU, en de minister. “De 1,5 meter regel zal sowieso blijven bestaan”, zei collegevoorzitter Martin Paul.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)