Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Overmoedig? Wie zal het zeggen?

Overmoedig? Wie zal het zeggen?

Photographer:Fotograaf:

Simone Golob

Overmoedig? Wie zal het zeggen? Maar wij zijn plannen aan het maken voor na de zomer. We gaan ervan uit dat we bijna ouderwets aan de slag kunnen. Misschien nog op 1,5 meter afstand, maar verder zonder al te grote obstakels.

Zo gaat onze summerschoolcursus Journalistiek en Effectief schrijven dit jaar naar alle waarschijnlijkheid weer door. Niet in de redactieburelen, die zijn te klein, maar in een mooie grote zaal waar we voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Wij zijn niet de enigen die er zin in hebben, de eerste aanmeldingen zijn al binnen.

Ook hebben we deze week een vacature de deur uit gedaan voor een junior-journalist. We denken aan een pas afgestudeerde bachelor of master die zich onder begeleiding van professionals tien maanden lang wil onderdompelen in de journalistiek. Een mooie manier om te ontdekken of het vak bij je past. De nieuwe collega start in augustus, op de dag dat de Inkom begint. We gaan ervan uit dat we hem of haar op de redactie - en niet via zoom - kunnen inwerken. En dat we in die derde week van augustus weer struikelen over de eerstejaars die net als de ouderejaars van het studentenleven kunnen gaan genieten.

Ouderwets ja. Dat betekent dat we naast onze tweetalige site vanaf de opening van het academisch jaar 2021-2022 ook weer een Observant op papier uit gaan brengen die medewerkers en studenten iedere donderdag bij de ingang van hun gebouw uit de bak kunnen pakken. Er wordt naar uitgekeken. We kregen het afgelopen jaar talloze berichtjes van mensen die ‘hun’ Observant missen. Het blijkt voor velen een ritueel: op donderdag pak je de krant mee en neemt hem of mee naar huis, of je leest hem tijdens de koffiepauze of lunch. Of gewoon onder het werk natuurlijk, niemand die het ziet…

Het zal ook wennen zijn want echt terug naar de tijd van voor maart 2020 gaan we niet. We zullen vaker thuiswerken, onze site www.observantonline (die dan in een nieuw jasje zal steken), is veel belangrijker geworden dan hij begin 2020 was. Het wordt zoeken naar een nieuw evenwicht. Maar dat hoeft dan hopelijk niet meer via Zoom, maar ‘gewoon’, samen om de redactietafel.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)