Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“We hebben nu toch al een boete”

“We hebben nu toch al een boete”

Photographer:Fotograaf:

Observant

MAASTRICHT. “We zitten toch gewoon uit elkaar!”, roept een jongen deze woensdagmiddag tegen een handhaver in het stadspark. De jongen ziet een gaatje, springt op en rent weg. Zijn vrienden krijgen een bekeuring: 95 euro per persoon.

Vanwege het mooie weer is het net als maandag en dinsdag druk in het stadspark. Dinsdag zelfs te druk; rond drie uur werd daarom iedereen door de politie en handhaving weggestuurd. Ontruiming lijkt de gemeente vandaag te willen voorkomen. Er is veel politie en handhaving op de been. Een stuk of tien in totaal. De regels: “Maximaal twee personen, tenzij mensen in hetzelfde huis wonen”, legt een van de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) uit.

Geen waarschuwingen, meteen bekeuringen. Bijvoorbeeld voor de zussen Tessa en Nikki Meijer, beiden geneeskundestudent. Niet eerlijk, vinden ze. Nikki en haar vriend Bas zitten op een doek en anderhalve meter verder zit zus Tessa op een andere. “Er is toch anderhalve meter afstand?” Dat klopt, toch kregen ze een boete. Nikki: “We zitten hier met zijn drieën en dat mag niet. Maar als Tessa en ik nog in hetzelfde huis hadden gewoond, dan was het wel goed geweest.”

Hun biertje drinken ze nog op. “We hebben nu toch al een boete.” Ze proberen nog van het weer te genieten, al is dat lastig. “Het gaat nu alleen maar over de bekeuring.” Ze gaan een formeel bezwaar indienen. “Het voelt echt oneerlijk”, klinkt het.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)