Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studenten halen geld op voor eenzame ouderen

Studenten halen geld op voor eenzame ouderen

Ragweek 2021

MAASTRICHT. Afgelopen jaar hebben ze vanwege corona overgeslagen, maar in 2021 is de Ragweek er weer. Tussen 16 en 23 april haalt de goede doelenweek samen met studenten-  en studentensportverenigingen geld op voor stichting Met je hart, die zich inzet voor eenzame ouderen in Maastricht.

Normaal kiest de Ragweek twee goede doelen, een landelijk en een regionaal. “Dit jaar alleen een lokaal goed doel omdat er vanwege corona minder mogelijkheden zijn om geld op te halen”, zegt Rebecca Baijer, Ragweek-secretaris en vierdejaars Econometrics & Operations Research. “Dan concentreren we ons liever op onze eigen stad.”

Het programma is inderdaad wat magerder dan bij eerdere edities. Waren er in eerdere jaren onder meer bioscoopavonden, karaokesessies, een zoektocht naar een schat, en een glow in de dark voetbaltoernooi, dit jaar blijft het bij de traditionele Ragweek-veiling en “walking dates”, vertelt Baijer. “Sportraad MUSST koppelt dan twee mensen aan elkaar en stuurt ze op pad met een kop koffie.” Een deel van de opbrengst gaat in de pot. Bij de veiling gaan “sportspullen en lokale producten” onder de hamer.

Ook doen studentenverenigingen KoKo en Saurus een duit in het zakje. Koko organiseert een nominatieactie, zegt Koko-vicevoorzitter Quinty de Jong. “Het idee is dat onze leden een biertje atten (in één teug opdrinken, red.), twee euro doneren en iemand nomineren op sociale media om dat ook te doen. We hopen dat er zo een slinger ontstaat.” 

Saurus zet geen speciale actie op touw, zegt voorzitter Karel van Melle. “Maar we voegen graag een doneeroptie toe aan een bestaand evenement. Bij de silient disco eind deze maand kan iedereen die een koptelefoon huurt een zelfgekozen bedrag doneren dat rechtstreeks naar de Ragweek gaat.” Een goede kans om op een makkelijke manier iets te doen voor eenzame ouderen, noemt Van Melle het. “Zeker in deze periode is dat belangrijk.”

Een concreet bedrag heeft het Ragweek-bestuur niet voor ogen, zegt Baijer. “Het is heel moeilijk om in deze tijd een inschatting te maken. We vinden het ook belangrijk om stichting Met je hart meer bekendheid te geven en studenten op deze manier te betrekken bij Maastricht.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)