Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Meer mogelijkheden voor studenten om naar faculteit te komen

Meer mogelijkheden voor studenten om naar faculteit te komen

Photographer:Fotograaf:

Loraine Bodewes

Studenten mogen weer (beperkt) naar de universiteit

MAASTRICHT. Het besluit dat studenten vanaf deze week weer beperkt naar de campus mogen, valt aan de Universiteit Maastricht midden in periode 5. Overstappen van online naar hybride geeft voor studenten en staf te veel onrust, zeggen de faculteitsbestuurders. Vandaar dat het onderwijs online blijft. Wel probeert men van de faculteit (nog meer) een ontmoetingsplek te creëren; om te studeren, voor mentorgesprekken, practica of bijeenkomsten van studieverenigingen.

Studenten mogen vanaf vandaag weer één dag in de week naar college of naar een andere vorm van ‘live’ onderwijs. Wel moet er nog steeds 1,5 meter afstand worden gehouden, wat betekent dat er een maximum is aan het aantal studenten dat in de gebouwen terecht kan.
Het onderwijs aan de Universiteit Maastricht blijft deze periode online. Een bewuste keuze om rust te brengen, of zoals Mark Vluggen, opleidingsdirecteur bachelors van de School of Business and Economics, zegt: “Coördinatoren hebben hun blokken nu ingericht op online onderwijs. We kunnen niet van medewerkers vragen om tijdens een lopende cursus nog een keer de boel om te gooien.”

Wat het volgend blok betreft, periode 6: dat blijft bij de meeste faculteiten ook online. Uitzondering is psychologie en neurowetenschappen, waar het bestuur alles op alles zet om in juni te switchen naar hybride, vertelt Petra Hurks, vice-decaan onderwijs. Een aantal studenten zal dan net als in het najaar de tutorials op de faculteit volgen. De rest zit thuis achter de computer.
Bij andere faculteiten wordt de laatste periode van het academisch jaar geen of weinig klassiek onderwijs gegeven, zoals bij Science and Engineering. “Het is meer projectmatig”, zegt decaan Thomas Cleij. Hij hoopt te zijner tijd meer projectbijeenkomsten on campus te kunnen regelen. “Dit gecombineerd met labactiviteiten [een deel van de FSE-studenten werkt ook nu al in de labs on campus, red.] zou een aantrekkelijke periode 6 kunnen worden.”

Ook al zal menig student tot aan de zomervakantie veroordeeld zijn tot Zoomen, faculteiten verruimen wél de mogelijkheden om naar het gebouw te komen, bijvoorbeeld om te studeren op de daarvoor speciaal ingerichte studieplekken. En daar wordt nu al dankbaar gebruik van gemaakt, weet Giselle Bosse, vice-decaan onderwijs van de faculteit Arts and Social Sciences. “We zien zo’n vijftien tot dertig studenten per dag.” Verder werken studenten in het gebouw aan de Grote Gracht aan een extracurriculair programma met yoga- en meditatiesessies, leesgroepen en filmvertoningen.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)