Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

10.000 euro voor Youtube-kanaal, lezingenreeks of digitaal platform

10.000 euro voor Youtube-kanaal, lezingenreeks of digitaal platform

Photographer:Fotograaf:

Pixabay

Zeven Maastrichtse (teams van) wetenschappers hebben 10 duizend euro ontvangen vanwege hun verdiensten op het vlak van wetenschapscommunicatie. Het geld komt uit het zogeheten ‘Pilotfonds Wetenschapscommunicatie door wetenschappers: Gewaardeerd!’, opgezet door het ministerie van Onderwijs en uitgevoerd door de KNAW.

De beloning is in het leven geroepen om wetenschapscommunicatie, dat volgens het ministerie nog steeds niet voor vol wordt aangezien, te stimuleren. De belangstelling was groot: 96 aanvragen, afkomstig van 62 faculteiten van alle universiteiten. Van deze aanvragen zijn er 91 gehonoreerd.

In Maastricht vielen zeven (teams van) wetenschappers in de prijzen: Job van den Hurk en collega’s voor het digitale platform BrainMatters, waar de resultaten van hersenonderzoek toegankelijk worden gemaakt voor een breed publiek; econoom Paul Smeets voor zijn Youtube-kanaal The impact of giving, over charitatieve doelen; MERLN-onderzoeker Dennie Hebels en collega’s voor een mix van onder meer gastcolleges op scholen en het betrekken van patiënten bij onderzoek; jurist Fons Coomans voor zijn lezingenreeks over mensenrechten; Frank Thuijsman voor zijn wetenschapscommunicatie over wiskunde; Anna Harris voor haar Sensory stories in digital times, en Veerle Melotte voor haar communicatie over oncologie, neurologie en biomarkers.

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)