Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Dansen in de modder op het BAM-festival

Dansen in de modder op het BAM-festival Dansen in de modder op het BAM-festival

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

De vaste ingrediënten voor een buitenluchtfeest: een drassige ondergrond, bier, consumptiebonnen en een stevige schare acts. Het was er tijdens BAM (Bananas and Monkeys), dat op vrijdag 15 juni in het stadspark plaatsvond. Het festival werd voor de tweede keer georganiseerd door studentenvereniging Koko, als variatie op het traditionele eindejaarsfeest.

Bezoekers blijken vast van plan om, laatste tentamens of herkansingen daargelaten, de zomer alvast in te luiden - en dus zijn de funky zonnebrillen en hippe rubberlaarzen uit de kast gehaald. Een jongen hangt opgelucht aan de bar: “Ik zit al de hele dag in de bibliotheek. Dan is het wel lekker om hier tussendoor even pauze te houden.” Hij is niet de enige die zo denkt, en het zijn ook niet louter studenten die op het gratis evenement afkomen. Hoewel op het omheinde terrein aan de stadswal nog wat ruimte over is, verzamelt zich ook een publiek op de stadswal. De line-up bestaat uit singer-songwriters, psychedelische bluesrock en DJ’s.

“Het is ontzettend gaaf om nu die acts op ons podium te zien,” zegt Caroline Witte, lid van KoKo en betrokken bij de organisatie van het festival. “We hebben echt ons best gedaan om de bands te selecteren. We zijn talentenjachten langsgegaan, open podia. Santai heeft in februari een optreden op BAM gewonnen tijdens Battle of the Bands van Studium Generale, en ook Solid Sun trad toen op.” Alle acts komen uit Maastricht of de regio Limburg. “Dat maakt het festival tot een gezellig onderonsje en bovendien doet het de bezoekers inzien dat er qua muziek genoeg interessants gebeurt in de buurt.”

Wat later op de avond lijkt een korte bui toch een domper op de feestvreugde te leggen. Het publiek dunt een beetje uit, maar er zijn genoeg mensen die een paraplu opsteken. De sfeer blijft goed, ook omdat coverband D.E.M. (Deus Ex Machina) een trits klassiekers speelt waarmee maar weinig fout kan gaan. Een studente waagt een dansje. “Met wat biertjes erbij is het nog prima te doen!” roept ze terwijl ze onderuit gaat in de modder.

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)