Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Prof. Ron Heeren nieuwe lid KNAW

Prof. Ron Heeren nieuwe lid KNAW

Photographer:Fotograaf:

UM

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht is weer een KNAW-lid (Koninklijke Akademie van Wetenschappen) rijker. De Maastrichtse universiteitshoogleraar moleculaire beeldvorming en wetenschappelijk directeur van MultiModal Molecular Imaging Institute, Ron Heeren, zal op maandag 13 september - samen met 22 andere wetenschappers uit binnen- en buitenland - worden geïnstalleerd.

Heeren is een pionier in massaspectrometrie, een techniek om isotopen en moleculen te identificeren. “Dankzij door hem ontwikkelde technieken is het mogelijk om snel en precies een grote verscheidenheid aan monsters tot op het moleculaire niveau te analyseren en te lokaliseren”, schrijft de KNAW op haar website. “Bijvoorbeeld kan aan de hand van één enkele haar worden vastgesteld aan welke chemische stoffen iemand op een dag is blootgesteld, kan een enkele kankercel worden bekeken, maar kan ook pigment van een oud schilderij worden geanalyseerd.

“Het werk van Heeren is van groot belang voor innovatieve, gepersonaliseerde patiëntenzorg en moleculaire pathologie. Het wekt dan ook geen verbazing dat hij negen patenten op zijn naam heeft staan, waarvan er al verschillende zijn toegepast in commerciële producten.”

Leden worden gekozen door peers, van binnen en buiten de KNAW, en worden voor het leven benoemd. Op dit moment telt de KNAW zo’n 550 KNAW-leden, twintig komen van de UM. Lidmaatschap is vooral een erezaak: de KNAW geldt als ‘genootschap van vooraanstaande wetenschappers’.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)