Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Oost, west, thuis (as)best

Twee maanden geleden besloot ik te gaan sparen voor een ticket naar New York. Uiteindelijk wordt mijn ticket volledig betaald door mijn huisbaas. Het enige wat ik daarvoor heb moeten doen was twee weken een nomadenbestaan leiden.

Een goede drie weken geleden, zijn er allerlei proeven in mijn huis gedaan door mannen in Breaking Bad-outfits. Een week later lag hun rapport voor mijn neus, de conclusie: asbest. Ik heb schijnbaar iedere ochtend met een handdoek om mijn middel, van mijn kamer naar de badkamer over asbest bevattende stoffen gelopen. Mijn huisbaas vertelde dat ik diezelfde middag nog het huis uit moest en hij geen onderdak voor mij had gevonden. Momenten later stond ik in mijn kamer, om me heen aan het kijken wat ik allemaal nodig achtte voor de tijd dat ik weg moest. Gelukkig heb ik menig pot ik ga op vakantie en neem mee gespeeld vroeger, dus angst dat ik iets belangrijks zou vergeten was er niet. Alleen bracht dat mij geen meter dichterbij een tijdelijk onderkomen.

Uiteindelijk stond ik voor mijn deur met twee volgepakte tassen, niet wetende waar ik heen zou gaan en met de gedachte dat ik de tot dan toe gespaarde centen voor mijn ticket, moest gaan investeren in een of andere bed and breakfast in Maastricht.

Niks bleek minder waar te zijn. Een bed om in te slapen werd snel gevonden en een bericht van mijn huisbaas volgde al snel. Ter compensatie zou iedere huurder 40 euro per dag, plus zijn dagelijkse huur krijgen. Ik kwam er al snel achter dat een vermenigvuldiging van dat bedrag met het aantal dagen van mijn gedwongen afwezigheid, me heel dichtbij New York zou brengen. Daarnaast worden alle algemene ruimtes voorzien van nieuwe vloeren, ze worden helemaal schoongemaakt en krijgen we een nieuwe stofzuiger.

Eind juni zit ik in New York, dat is zo goed als zeker. Financieel gezien word ik er niet lichter van, maar moet mijn gezondheid er ooit de prijs voor gaan betalen?

Romeijn Sadée

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)