Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Deel sportcentrum open in juli

Deel sportcentrum open in juli

MAASTRICHT. Komende zomer gaat het eerste deel van het nieuwe universitaire sportcentrum in Randwyck open.
Woensdag 29 oktober is officieel het startsein gegeven voor de bouw in aanwezigheid van wethouder Gerdo van Grootheest en Martin Paul, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Maastricht (de UM is eigenaar van het sportcentrum).
In de tweede en laatste fase wordt onder meer het huidige stenen kantorenpand verbouwd. Het hele gebouw moet klaar zijn in de zomer van 2016.
Voor menigeen is de komst van het nieuwe centrum een opluchting; eindelijk goed nieuws na de afgeblazen Calatravacampus in 2009 en alle tumult dat volgde, incluis het conflict over de financiële afhandeling ervan met de gemeente en woningstichting Servatius.
Het nieuwe sportcentrum wordt multifunctioneel: studenten, medewerkers en alumni van de UM en Hogeschool Zuyd kunnen er sporten, elkaar ontmoeten in de sportlounge (er komt een horecagelegenheid) en studeren. Er komen zo’n 175 learning spaces. Zeven dagen per week zijn de deuren op; van maandag tot en met vrijdag tot half twaalf ’s avonds.
“We hopen met het sportcentrum de integratie tussen buitenlandse en Nederlandse studenten te stimuleren en een brug te slaan tussen de faculteiten in de binnenstad en Randwyck. Voor ons zijn socialisatie, gezondheid en integratie de belangrijkste doelen”, zegt Birgitte Hendrickx, hoofd van UM Sport.
De voorzieningen die er volgend jaar al zijn: een sporthal voor teamsporten, een spinning- en een fitnessruimte en kleedlokalen. In 2016 komen daar drie squashbanen bij, een multizaal voor aerobics, schermen en turnen, een judozaal, een body&mind ruimte en een boulder- en klimwand van 11 meter. Het sportcentrum wordt ‘groen’, onder meer op verlichtings- en ventilatiegebied. Op het platte dak komen zonnepanelen en bovendien gaat UM Sport met een aantal ‘groene’ fitnessapparaten werken die bewegingsenergie omzetten in bruikbare elektriciteit.

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)