Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

BMW ‘terug naar de garage’

MAASTRICHT. De herziening van het bachelorcurriculum van biomedische wetenschappen (BMW) wordt een jaar uitgesteld. Dit naar aanleiding van kritiek van de faculteitsraad bij Health, Medicine and Life sciences, die de aangekondigde invoering per september 2015 veel te vroeg vond. De herziening van de bachelor van gezondheidswetenschappen gaat, ondanks gelijksoortige kritiek, wel volgend jaar al in.
Een halve overwinning dus, maar wel een waar de faculteitsraad zich onlangs tevreden over betoonde. Juist voor BMW geldt dat ook de eigen medewerkers van de opleiding zich zorgen maakten over het uitgestippelde ‘tijdpad’, zo meldt het onderwijsinstituut van de FHML. Bij GW is dat veel minder het geval. De revisie bij BMW grijpt dan ook dieper in dan die bij GW. Het onderwijsinstituut spreekt daar van een “fundamentele herziening van zowel onderwijsconcept als inhoud”. Beide opleidingen liggen al enige tijd onder vuur, vooral vanwege de slechte beoordelingen in de Keuzegids en Elsevier. Ook de jongste Keuzegids, van deze week, geeft beide bachelors weer een onvoldoende.
Het besluit tot uitstel naar 2016 betekent op korte termijn extra werk voor de voorlichtingsmedewerkers: voor zowel de open dag op 8 november als voor de brochures was reeds uitgegaan van het nieuwe BMW-curriculum.

 

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)