Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM-website nog steeds instabiel

De nieuwe UM-website crasht door toedoen van het content management systeem van bedrijf GX, wijst onderzoek uit. Althans, voor zover het de invoer van informatie betreft door webbeheerders. Waarom de website vastloopt als gebruikers hem inzien, is nog steeds een raadsel. Een nieuwe optie: de website uitbesteden aan KPN.

Softwarebedrijf GX, internetbureau Info.nl en het Brits-Amerikaanse consultancy-bureau CSC komen na grondig onderzoek tot dezelfde conclusie: het content management systeem van GX werkt niet goed. De UM schijnt vooralsnog de enige klant te zijn die over duizenden webpagina's beschikt in meerdere talen, zegt projectleider Ivo Huurdeman. "Die combinatie zorgt voor problemen. Dit is voor GX ook nieuw. Het bedrijf is bezig om de software aan te passen en verzekert dat het lukt."

Waarom de site vastloopt tijdens het surfen, blijft in nevelen gehuld. Tien experts van drie verschillende bedrijven moeten het antwoord schuldig blijven. De hoop is nu gevestigd op een alternatief 'technisch platform' (dat niet onder Windows maar Linux draait). Het experiment duurt twee weken, zegt Huurdeman. "Als de site in die tijd niet onderuitgaat, kunnen we live gaan."

Dit is scenario één. Een andere optie: de website uitbesteden aan KPN. Maar ook 'extern hosten' kent haken en ogen, met name voor het intranet. "We willen specifieke garanties van KPN over de beveiliging, snelheid en beschikbaarheid van het intranet. Het bedrijf overweegt op dit moment of ze die garanties kan geven en komt binnenkort met een voorstel. De kosten vallen behoorlijk mee, een paar duizend euro per maand. Niettemin hebben we een voorkeur voor scenario één, interne hosting, omdat we internet en intranet liever niet uit elkaar willen halen."

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)