Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Plasterk: "Harde knip geen belemmering voor bestuurswerk"

Studenten kunnen best een jaar bestuurswerk doen, ook als de harde knip is ingevoerd. De studievertraging van studentbestuurders heeft niets te maken met het bachelor-masterstelsel en de harde knip.

Dat antwoordt minister Plasterk op Kamervragen van GroenLinks. Die partij maakt zich zorgen nu steeds minder studenten bereid zijn om een jaar bestuurswerk te doen voor grote studentenvertegenwoordigers als ISO en LSVb.

GroenLinks vreest dat er in de toekomst nog minder studentbestuurders te vinden zullen zijn, wanneer de instellingen mogen beginnen met een snellere selectie van studenten voor honoursprogramma's. Al na drie maanden zouden zij gaan bepalen welke studenten een zwaarder onderwijsprogramma mogen volgen en welke niet. Wie direct alles op alles moet zetten om bij de top te horen, gaat in zijn vrije tijd liever studeren dan besturen, redeneert GroenLinks.

Maar volgens Plasterk zijn de honoursprogramma's bedoeld voor "een beperkte categorie excellente studenten waarvan ik niet zou willen uitsluiten dat die naast een verzwaard onderwijsprogramma ook bestuurswerk willen en kunnen doen".

Hij heeft met de studentenbonden en de Landelijke Kamer van Verenigingen overlegd hoe hij studentbestuurders beter zou kunnen ondersteunen. Ze hebben gesproken over 'collegegeldvrij' besturen en een uitbreiding van het aantal beurzen. Voor tien april laat hij de Tweede Kamer weten welke conclusies hij uit die gesprekken trekt.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)