Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Student Darwin zat niet op zwart zaad

Tijdens zijn studententijd gaf Charles Darwin meer geld uit aan schoenen dan aan studieboeken. Historici aan de universiteit van Cambridge hebben documenten ontdekt waarin de uitgaven van de theologiestudent werden opgetekend.

De Britse universiteit hield de financiën van haar studenten destijds nauwkeurig bij. Dus ook die van Charles Darwin. Terwijl hij theologie studeerde, tussen 1828 en 1831, gaf Darwin iets meer dan 636 pond uit. Hij betaalde slechts 37 pond collegegeld en 57 pond huur, voor een van de mooiste - en duurste - studentenkamers in Cambridge.

Met een schoenpoetser, afwasser en kamermeisje in dienst had de jonge Darwin vrije tijd zat. Studeren deed hij amper: liever ging hij jagen, paardrijden of verzamelde hij kevers. Hij gaf minder geld uit aan boeken dan aan mooie schoenen. Ook betaalde Darwin extra voor een dagelijkse portie groenten bij het diner - vlees en bier - in de eetzaal van zijn ´college´.

Darwin's vader, een arts, betaalde zijn rekeningen. Volgens de bioloog was zijn studententijd "de meest plezierige" van zijn leven.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)