Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Amsterdamse juristen moeten toch verhuizen

Protesten hebben niet mogen baten. De rechtenfaculteit van de UvA moet rond 2016 weg uit de monumentale Oudemanhuispoort, een beeldbepalende locatie van de Amsterdamse universiteit.

Het college van bestuur heeft dat gisteren besloten. De verhuizing is onderdeel van het plan om de huisvesting van de universiteit te concentreren in vier gebieden. De Oudemanhuispoort is onderdeel van het gebied Binnenstad. De nieuwe bewoners van 'de Poort' worden de geesteswetenschappers.

De juristen verhuizen samen met de sociaal-wetenschappers naar het Roeterseiland, een naoorlogs universiteitscomplex anderhalve kilometer verderop waarin ook de economiefaculteit is ondergebracht. Hoogleraren en rechtenstudenten hebben geprotesteerd tegen het gedwongen vertrek uit hun historische onderkomen. De noodzaak van de verhuizing is niet aangetoond, stelden vijfentwintig hoogleraren in een open brief aan het college. De facultaire studentenraad sprak van een 'schrijnend gebrek aan argumentatie voor de verhuizing'.

Het college legt die kritiek naast zich neer. In een brief aan de medewerkers van de faculteit licht collegevoorzitter Karel van der Toorn de beslissing toe. Ja, ze moeten verhuizen, schrijft hij. Maar ze mogen best nog eens terugkomen op de Oudemanhuispoort, voor "wetenschappelijke congressen en andere bijeenkomsten". Het is de vraag of hoogleraren en studenten daarmee genoegen nemen. In universiteitsblad Folia dreigt de facultaire studentenraad naar de bestuursrechter te stappen.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)