Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Eerste virtuele student

Noodgedwongen heeft de School of Business and Economics sinds kort zijn eerste ‘virtuele student’ in de gelederen. Een uitwisselingsstudent volgt het blok brand management vanuit Zweden via een rechtstreekse video-verbinding. Met behulp van laptop, webcam en Skype kan ze tevens meediscussiëren in de onderwijsgroep. Ze kan iedereen horen en zien, zegt docent en ict-innovatiemanager Gwen Noteborn. “Laatst zag ze dat een medestudent naar de kapper was geweest.”

Vanwaar deze omslachtige constructie? De uitwisselingsstudent heeft een paar weken geleden een ongeluk gehad. Ze heeft tweedegraads verbrandingen in haar gezicht opgelopen in een Maastrichts café, tijdens het drinken van ‘shotjes’ waarbij de sterke drank aangestoken wordt. “Ze is meteen naar Zweden gevlogen en is daar behandeld in een brandwondencentrum. Ze zit nu bij haar ouders en mag het huis niet uit vanwege infectiegevaar. Ik vond het heel erg voor haar. Ze is een mooi meisje ook nog, al maakt dat in feite niets uit.”

De faculteit onderzoekt nu de mogelijkheden om een ruimte in te richten voor video-conferenties. “Dat betekent dat je elke zitplaats voorziet van een microfoon en een camera installeert die steeds zwenkt naar degene die aan het woord is. Ook met het oog op de Mexicaanse griep. Stel dat meerdere leden van een onderwijsgroep thuis moeten blijven, dan kunnen ze alsnog via Skype aan de aanwezigheidsplicht voldoen. Dat geldt wat mij betreft ook voor andere situaties. Ik heb nu een student die een belangrijk sollicitatiegesprek in Shanghai heeft. Je kunt dan moeilijk zeggen: laat maar zitten.”

Hoe zit het dan met de toets? Die moet liefst in Maastricht worden afgenomen. De Zweedse uitwisselingsstudent zal er zijn.

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)