Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studentendrol

Kijkt u weleens naar TV Maastricht? Toch maar eens doen, desnoods op internet. Fascinerend! Vooral dat item over de overlast door studenten in de Ravelijnbuurt. Daarin figureert een man in een wit t-shirt, hij heet Wolfgang Leonhart, is iets bij de bewonersvereniging en vertelt een verhaal waar je de broek van afzakt. De studenten van Tragos - want daar gaat het over, hun sociëteit op Fort Willem ligt vlakbij – maken ’s nachts lawaai, laten overal gebroken bierglazen achter, schelden bewoners uit, rukken planten uit de grond en hakken bomen om. En als er weer eens een feestje is geweest (wanneer niet?) kotsen ze de oprit onder die ze delen met de speeltuin en dat niet alleen, ze poepen er ook!

Ter staving van deze toch niet misselijke beschuldigingen was een cameraman plat op de grond gegaan om dit alles op een paar centimeter boven het aardoppervlak plastisch in beeld te brengen. Glas, een afgehakte stronk, inderdaad een ravage, maar waar waren de drollen? Niet gefilmd. Dat lijkt me nogal een omissie, niet? Zo kan de kijker nooit beoordelen wie de schuldige is. Hebben we te maken met de ordinaire hondendrol, of met de authentieke studentendrol, daar gaat het om.

Is daar verschil tussen dan? Ja natuurlijk! Want wat eet de student, en wat eet de hond? Bij die laatste is het duidelijk: brokjes. Afgewisseld met een koekje of een sliertje spekzwoerd dat van het aanrecht afvalt. Wat eet de student? Het zal wel veel pasta wezen, en veel Chili, en soms een blaadje sla voor de vitamientjes. En dat dan allemaal aangelengd met bier, heel veel bier.

Wat levert dat op in termen van fecaliën? (Dat was overigens wel schattig van die meneer Leonhart, het woord poep kwam zijn strot niet uit, hij bleef het maar over fecaliën hebben.)

Die van honden zijn duidelijk. Geheel egaal van kleur, de tint ervan verschilt per merk brokje en merk hond. Dat laatste bepaalt ook de diameter van de drol. Een Deense dog perst er met gemak het equivalent van een stevige franse boerenworst uit, terwijl een Chihuahua heel blij mag zijn als er iets van ballpointdikte tevoorschijn komt.

De student zit, laten we het daar maar op houden, ergens tussenin. Dat valt althans te hopen. Wat echt verschil maakt is de bierconsumptie. Die maakt de ontlasting van de gemiddelde student tot zo’n kleffe brei dat er nog maar weinig aan valt af te lezen over het formaat van de dader.

Maar ja, geen beelden, dus nu weten we nog niks. Wat me wel opviel was het, mag ik het zeggen, laffe praatje van Tragosvoorzitter Niels van de Ven. Ja, die glazen waren van hen, dat kon ècht niet, hij ging er wat aan doen en verder hoopte hij op een fijne verstandhouding met de buurt. Wat is dat voor bange ambtenaar, die Van de Ven? Voor correcte politicus? Waar is de aloude studententrots gebleven? “Jazeker meneer, wij zijn student, wij drinken bier en niet alleen hier en zo’n glas moet toch ergens blijven, en als we ons niet lekker voelen kotsen we en als we moeten poepen doen we dat ook. Soms moet dat acuut meneer, en we doen het liever niet in onze broek, meneer. Had u daar wat op tegen? Liggen de drollen bij u in de brievenbus soms? Nou dan! We zijn maar één keer student, meneer!”

 

 

Uw roddelkont, Albert Bergbroeder

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)