Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Demonstraties tegen UM-proeven met honden

Unimaas, bloed aan je handen! Unimaas, hondenhel! De Anti Dierproeven Coalitie demonstreert op donderdagmiddag (1 oktober) voor het Bonnefantenklooster omdat daar cardiologen bijeen zijn voor een symposium. Waarom juist dit medisch congres? Sommige cardiologen alhier zijn notoire “aanstichters van hondenleed”, zegt voorman Robert Molenaar. “Uit cijfers van de Voedsel en Waren Autoriteit blijkt dat de UM tussen 2000 en 2007 gebruik heeft gemaakt van 532 honden. Bij 43 honden hebben ze experimenten gedaan waarbij met een naald hartweefsel is weggehaald. Daarbij stierven ter plekke al vier honden.”

De universitaire Centrale Proefdier Voorziening was niet voor commentaar bereikbaar.

De tien demonstranten, die een plek aan de overkant van Ezelmarkt kregen toegewezen van de gemeente, houden doeken omhoog met daarop een ongelukkige beagle achter tralies. “Over het algemeen worden beagles vanwege hun zachtaardigheid het meest gebruikt, maar de UM houdt ook herdershonden en labradors. Onduidelijk is waar die vandaan komen.”

Alles verloopt zoals gepland, totdat een aanhangwagen van de Sligro de activisten volledig aan het zicht onttrekt. De chauffeur: “Sorry jongens, ik moet lossen.”

Dan volgt een tweede tegenslag: de cardiologen blijken al lang weg. Ze vreesden geluidsoverlast en hebben het middagprogramma verlegd naar het Bonnefantenmuseum. Molenaar: “Het geeft aan dat onze acties effect hebben. Ik had liever gehad dat ze hier aanwezig waren, maar het signaal dat we wilden afgeven, is hoe dan ook overgekomen. Ik kom uit Amsterdam, waar ligt dat Bonnefantenmuseum?”

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)