Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Pensioengat

Ik kan niet nalaten te reageren op Effe ’n gat vullen, de column van John Hagedoorn in Observant 6. Hagedoorn kan niet wachten tot er ook bij de universiteiten tot 67 of 70 jaar doorgewerkt mag worden. Want, zo zegt hij, hij heeft een pensioengat omdat hij pas op zijn 40ste ambtenaar is geworden. Of bedoelt hij een pensioengat omdat hij pas op zijn 40ste vanuit een bedrijfspensioenfonds bij het pensioenfonds voor ambtenaren is ingestroomd? Hij wil in elk geval doorwerken tot minimaal zijn 67ste om een “redelijk” pensioen te hebben. Dat is dan een pensioen dat pakweg 70 procent van een gemiddeld hooglerarensalaris zal zijn: volgens de CAO NU rond de €6500 bruto per maand. ’t Is maar wat je “redelijk” noemt. Riant komt eerder bij me op.

De toon van de column, alsmede het dédain waarmee hij de “vrouwtjes” sommeert maar wat langer te wachten op het hoogleraarschap, doet vermoeden dat de kennissenkring van de heer Hagedoorn niet een doorsnede van de Nederlandse maatschappij is. (Hetzelfde dédain overigens waarmee de voorzitter van de werkgeversdelegatie van de SER lankmoedig Agnes Jongerius papieren zakdoekjes toezegde bij Pauw & Witteman voor haar emoties toen het overleg was mislukt.) Dit gevoel wordt bij mij versterkt wanneer je bedenkt dat zijn “redelijk” pensioen voor vele Nederlanders een utopie is, áls ze al kunnen blijven werken tot op hoge leeftijd. Weet u, mijnheer Hagedoorn, ook bij de UM zijn er medewerkers in lage loonschalen die zware (lichamelijke) arbeid verrichten en vrezen dat zij hun pensioen niet gezond halen, helemaal als de leeftijd ook voor hen 67 wordt, of nog hoger.

Een cateringmedewerker bijvoorbeeld, (dat is iemand die de hele dag in de mensa staand werk verricht om onder andere uw stokbroodje te bereiden en ook met zware bakken eten moet sjouwen), verdient in schaal 3 gemiddeld €1800 bruto per maand. Zij krijgen pas echt problemen als er een pensioengat valt, bijvoorbeeld door tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Zeker als je bedenkt dat het recht op AOW dan ook pas op latere leeftijd in gaat. Maar het College van Bestuur wil juist deze medewerkers outsourcen, zodat de UM met het ontstaan van dat laatste soort pensioengaten niets van doen zal hebben.

 

Els Rhijnsburger, vakbondsconsulent ABVAKABO FNV aan de UM

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)