Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Complimenten voor HRM-nota

Complimenten van de universiteitsraad; het overkomt het college van bestuur niet elke dag. Maar de HRM-nota Mobilising minds over de manier waarop de UM met talent onder personeel en studenten wil omspringen, is naar tevredenheid van de raad aangepast. Bij een vorige versie dreigde de personeelsvertegenwoordiging nog haar instemming aan het plan te onthouden. Portefeuillehouder Postema was daar toen allesbehalve gelukkig mee. De kritiek: te vaag, onduidelijk wie, wanneer, welke incentives krijgt en van wie precies. Maar het meeste was in de nieuwe versie keurig aangepast, vond men.

Een aantal puntjes werd nog apart aangestipt, zoals de niet onverdeeld gunstige ervaringen met studenttrainees, waarvan er enkelen aan de UM rondlopen. Postema: “De goeden verdwijnen, de minderen blijven. Maar het college hecht aan het stelsel, de UM moet mede voor en door studenten gerund worden, vinden wij. Niet alle faculteiten zijn het daar overigens mee eens.”

En hoe zit het met de residential colleges, waar studenten en ook staf komen te wonen? Postema: “We zoeken geschikte gebouwen. We hadden de Calatravacampus in gedachten, maar dat wordt nu zeker te laat. Het alternatief is het voormalige gebouw van de sociale dienst aan de Abtstraat, dat we misschien aankopen. In ieder geval gaat het niet meer in 2010 lukken, het wordt eerder 2011.”

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)