Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Roosters komen er desnoods op papier”

Meer zorgen om MUSL

De eerste blokperiode zit er bijna op. Maar problemen en zorgen vanwege MUSL zijn nog lang niet de wereld uit. In de juridische faculteitsraad willen studenten weten hoe het ervoor staat met de verroostering voor het tweede blok. Bij psychologie waren in eerste instantie slechts twaalf van de 155 bachelordiploma’s in orde.

 

In een vooraf rondgestuurde mail vragen Jantien Dekkers, Melissa Slaghekke en Thomas Devens, studentraadsleden bij rechten, aandacht voor het tweede blok dat 26 oktober begint. Men wil niet meer dezelfde chaos als begin september, toen honderden studenten in de rij stonden voor een ingelast roosterspreekuur. Decaan Aalt Willem Heringa: “We roosteren via SAP én Syllabus. Sinds dit weekend is de koppeling stabiel, maar om gedoe te voorkomen blijven we voorlopig alles dubbel invoeren. De onderwijsroosters zullen er op tijd zijn. Zijn ze niet digitaal beschikbaar, dan printen we ze desnoods op papier uit.”

Aangezien veel studenten hun cijfers niet meer zien, noch in MUSL, noch in het oude Pandia, wil men in de raad weten of de faculteit ze überhaupt nog heeft. “De cijfers zijn níet kwijt. We zijn alles handmatig aan ’t oplossen.”

Sommige studenten hebben nog geen UM-pasje, iets dat volgens Heringa niet tot problemen mag leiden bij de komende tentamens waar studenten zich moeten identificeren vóór de toets. “We moeten er soepeler mee omgaan. Wellicht dat ze een ID-kaart kunnen meenemen.”

“En hoe zit het met de begroting? Ik vraag mij af van welk studentenaantal jullie zijn uitgegaan. De exacte aanmeldingen zijn toch nog niet duidelijk?” Faculteitsdirecteur Marlies van Dongen: “We werken met twee tellingen, omdat er een lijst is van zo’n 300 studenten waarvan niet bekend is of zij aan hun betalingsverplichting hebben voldaan. We zijn voor de begroting van het laagste aantal uitgegaan.”

In de jongste universiteitsraadsvergadering was MUSL ook onderwerp van gesprek. De bibliotheek in de binnenstad heeft bijvoorbeeld al geruime tijd de toegangspoortjes open gezet, zo meldde student Jeroen van Wettum. MUSL bleek de boosdoener, want studenten zonder UM-card, stonden altijd voor gesloten ‘deur’.

Aan de andere kant van de Maas, bij de psychologen, begon een aantal weken geleden een race tegen de klok. De diploma’s voor de bachelorstudenten, die vorige week vrijdag zijn uitgereikt, zaten in eerste instantie vol met fouten. Hanneke van Mier van de Examencommissie: “Twee weken geleden kregen we alle 155 overzichten en bleken er maar twaalf correct of volledig. Soms waren de gevolgde onderdelen niet compleet, soms klopten cijfers niet of stond op het ene formulier ‘geboren in Keulen, Germany’ en op het andere ‘geboren in de Federal Republic of Germany’.”

 

 

 

 

 

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)