Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Eigen bedrijf, waarom niet?

“Onbekend maakt vaak onbemind”, zegt René van Hees over ondernemerschap. Hij is projectmanager bij het Maastrichtse Centre for Entrepreneurship. “Veel studenten staan helemaal niet stil bij de mogelijkheid om zelf een bedrijf te beginnen.” Om die reden organiseert het centrum een viertal rondetafelgesprekken in het Engels, The Round Tables.

Valt het tegen met het aantal Maastrichtse studenten dat een bedrijf op poten wil zetten? “Laat ik het zo zeggen: het is niet verkeerd dat het centrum er is en dat dit wordt georganiseerd.”

Op elke bijeenkomst schuiven ongeveer studenten en één hoofdgast aan. De laatste is ondernemer van een regionaal of euregionaal bedrijf.

Vandaag, op de eerste bijeenkomst, is Ronald Goedmakers te gast. Hij is bestuursvoorzitter van Vebego, waar ondermeer schoonmaakbedrijf Hago onderdeel van is. Het thema is deze keer maatschappelijk verantwoord ondernemen, iets dat bij Goedmakers hoog in het vaandel staat, weet Van Hees. Het gaat dan om de drie pijlers people (sociale en maatschappelijke belangen), planet (milieu) en profit (gezonde winst).

The Round Tables past in het rijtje activiteiten die het centrum organiseert om studenten te inspireren, waaronder ook The Week of Entrepreneurship en de €20 K businesscompetitie die afgelopen keer gewonnen is door Karin van der Ven. Ze won de prijs met haar Jules & You, een studenten service bedrijf dat studenten helpt met telefoonaansluitingen, bijbaantjes, verzekeringen, rijles, etcetera.

Studenten die willen deelnemen aan de volgende rondetafelgesprekken moeten een gemotiveerde email sturen. Dertig is het maximum. Voor deze eerste keer meldden zich vooral toekomstige economen en bedrijfskundigen aan. “En dat terwijl ondernemerschap ook voor gezondheidswetenschappers of juristen interessant kan zijn.”

 

 

 

Wendy Degens

De volgende bijeenkomsten vinden plaats op 17 december, 18 maart en 20 mei. Studenten van alle faculteiten kunnen zich aanmelden via www.mc4e.nl/roundtables.

17 december is het thema ‘ondernemen en innovatie’ met directeur Leenaers van instrumentenmaker Anatech uit Sittard als gast. Dit bedrijf won de MKB Limburg Innovatieprijs 2009.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)