Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Roosters tweede blok “bijna foutloos”

“De problemen rond de roosters zijn voorlopig voorbij, voor de tweede blokperiode gaat het bijna foutloos.” Dat zei de nieuwe verantwoordelijke man voor het MUSL-project, René Kocken, die tevens tot nieuwe CIO (chief information officer) is benoemd. Kocken deed zijn uitspraak tijdens zijn laatste vergadering van de faculteitsraad bij de FHML, waar hij tot op heden directeur was.

De problemen rond de roosters van het eerste blok waren ronduit “dramatisch”, zei hij. Het meeste daarvan is nu opgelost. Toch ziet hij voor volgende blokperiodes nieuwe beren op de weg. Dat is te wijten aan de faculteit die hij nu verlaat, de FHML. Kocken: “Geneeskunde loopt geheel uit de pas met de blokperiodes die UM-breed gelden. Dat betekent dat wanneer geneeskunde de roosters bekendmaakt voordat de anderen zo ver zijn, toch alles op het scherm verschijnt, dus inclusief de voorlopige roosters van de andere opleidingen. Dan kun je daar wel ‘concept’ boven zetten, maar je kunt er donder op zeggen dat studenten dat niet zien en die roosters als definitief opvatten en hun planning erop inrichten. Dat geeft weer nieuwe problemen.”

Ook de telling van de ingeschreven studenten verloopt allesbehalve vlekkeloos. Kocken: “Op 1 oktober meldde het systeem dat nog zo’n drieduizend studenten niet aan alle verplichtingen zouden hebben voldaan, variërend van het niet inleveren van een pasfoto tot niet-betaling. Medewerkers zijn de onderwijsgroepen langsgegaan om per persoon te checken of dat inderdaad het geval was.”

Belangrijke oorzaak van de moeilijkheden ligt volgens Kocken in het Nederlandse inschrijvingssysteem, waarbij studenten nog tot na het officiële begin van een studie kunnen instromen. “Dat kan verder nergens in Europa.”

De nieuwe CIO vreest wel voor reputatieschade van de UM vanwege de ellende met MUSL. “Ik hoor van mensen die hier komen studeren na een bachelor elders dat ze de studie hier fantastisch vinden, maar de organisatie en de late roosters een ramp.”

 

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)