Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Academische Jaarprijs voor kosmisch dansfeest

Een team van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft met haar plannen voor een kosmisch dansfeest de Academische Jaarprijs gewonnen. Dat is een prijs voor het toegankelijk maken van wetenschappelijk onderzoek. De winnaar krijgt honderdduizend euro.

Acht genomineerde teams presenteerden gisteren hun voorstellen in het Museum Boerhaave in Leiden. In de finale won Nijmegen het van een team van de Technische Universiteit Delft. De Delftse onderzoekers wilden een ‘fileradar’ ontwikkelen.

De groep uit Nijmegen gaat een dansfeest organiseren waarbij kosmische straling wordt gebruikt om muziek en licht aan te sturen. “Met het project willen we onze fascinatie over het heelal en het ontstaan daarvan overbrengen”, zegt hoogleraar en teamleider Sijbrand De Jong.

“Daarnaast willen we aantonen dat er kosmische deeltjes zijn. Op het feest zullen mensen door koptelefoons naar de muziek luisteren, en zijn de deeltjes op grote schermen te zien.” Het ‘Cosmic Sensation’ dansfeest zal volgend jaar plaatsvinden tijdens de Nijmeegse Zomerfeesten.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)