Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Zeeuwse specialisatie nucleaire technologie

Zeeland wil ‘de accu van Nederland’ worden: de provincie heeft plannen voor een tweede kerncentrale en ontwikkelt een breed opleidingsaanbod in de kernenergie. Aan de Hogeschool Zeeland komt er een nieuwe afstudeerrichting nucleaire technologie.

De Zeeuwse hogeschool ontwerpt het lesprogramma samen met de ROC’s Zeeland en Westerschelde, een aantal gespecialiseerde opleidingsinstituten en de Technische Universiteit Delft. Volgend jaar al start de hogeschool met een post-hbo-opleiding, het jaar daarna volgt een afstudeerrichting. Waarschijnlijk valt die onder de paraplu van de bestaande bacheloropleiding algemene operationele technologie.

“Er is een grote vraag naar hbo’ers in de nucleaire sector”, zegt Dick Fundter, lector veiligheid aan de Zeeuwse hogeschool. “De sector vergrijst, de laatste jaren kwamen er weinig jonge mensen bij. We weten niet waarom: uit onderzoek blijkt dat de industrie geen negatieve gevoelens oproept bij jongeren. Het is eerder onbekendheid. Studenten weten niet dat er in de sector heel interessante, duurzame banen te vinden zijn.”

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)