Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Nooit meer frauderen met diploma

Het wordt moeilijker om in een sollicitatiebrief over je opleiding te liegen. Uiterlijk 1 januari 2012 is het langverwachte diplomaregister gereed, belooft staatssecretaris Marja van Bijsterveldt.

In het register staat welke diploma’s iemand heeft behaald in het voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Het is bedoeld om fraude met valse diploma’s tegen te gaan. Het plan voor zo’n landelijk register bestaat al jaren. Het had er begin 2008 moeten zijn, maar die deadline is niet gehaald.

De informatie is bij de IB-Groep al wel beschikbaar. Wie zijn diploma kwijt is of zijn naam heeft veranderd, kan daar een verklaring aanvragen waarin staat dat het diploma inderdaad is behaald. Dat kost nu 72 euro.

De Informatie Beheer Groep krijgt onbeperkt toegang, evenals het Centraal Informatiepunt Beroepen Gezondheidszorg. Andere overheidsinstellingen en werkgevers mogen alleen met toestemming van de diplomabezitter het register raadplegen. Er moeten alleen nog enkele wetten voor worden gewijzigd voordat het zover is.

Bij de Erasmus Universiteit Rotterdam lopen ze voorop en is er al een register, waarin valt op te zoeken of iemand inderdaad een EUR-diploma heeft gehaald. Daarvoor moeten onder meer geboortedatum en studentnummer worden ingevuld.

 

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)