Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Afzien, daar hou ik wel van”

Geboorteplaats: Lekkerkerk. Gewicht: 66 kilo. Hobby’s: puzzelen. Het is een greep uit het profiel van student gezondheidswetenschappen Sarissa de Vries (20), zoals dat staat op de website van de Nederlandse Triathlon Bond. Het is de eerste treffer die verschijnt als we haar naam googlen.

En dat is niet zo vreemd want De Vries is topsporter en doet als alles goed gaat straks mee aan de Olympische Spelen in Londen (2012). Ze woont in Sittard, in een van de ‘triatlonhuizen’ waar in totaal dertien geselecteerde atleten verblijven. Op de website van de bond prijkt haar prestatielijst: 24e tijdens het Europees kampioenschap in 2008. “Ik was niet tevreden met die plaats, ik kwam net terug van een blessure. Het meest trots ben ik op de Nederlandse titel die ik dit jaar veroverde, in de categorie ‘onder de 23’.”

Ze valt in de universitaire topsportregeling, wat betekent dat ze een jaar langer over de studie mag doen en slechts vier bijeenkomsten per blok hoeft te volgen. “Komt mij goed uit want pgo is niet zo mijn ding. Ik vind het lastig om het woord te voeren in zo’n groep. Ik studeer liever thuis. Als ik niet voor triatlon had gekozen en dus in Zuid-Holland was gebleven, had ik nu technische wiskunde gedaan in Delft. Vandaar misschien ook mijn voorliefde voor puzzelen.”

De Vries traint twee à drie uur per dag. Het Olympische onderdeel van de triatlon houdt in: 1500 meter zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer rennen. Haar vader was ook triatlonatleet, zelf was ze wedstrijdzwemster. “De charme zit ‘m in de combinatie van de drie sporten. En in het afzien. Hou ik wel van.”

Meedoen met de Olympische Spelen is het ultieme doel, zegt ze. “Ik wil natuurlijk ook goed presteren, maar ik vrees dat de Spelen voor mij te vroeg komen. Het gat met de top is nog te groot. Ik heb meer tijd nodig. Het is reëler om me te richten op Rio de Janeiro in 2016.”

 

Maurice Timmermans

Observant googlet willekeurige medewerkers en studenten, en bespreekt een van de treffers

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)