Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Student Hotelschool in ravijn gevallen

Een student aan de Hoge Hotelschool in Maastricht, is vorige week woensdagnacht tijdens een dropping in een dertig meter diep ravijn gevallen. De dropping is een traditioneel ritueel tijdens de A-tijd van het dispuut Waldolala van studentenvereniging Amphitryon. Met kneuzingen en breuken ligt de student in het ziekenhuis. “Hij is herstellende en zal binnen vier tot zes weken de oude zijn”, zegt Hans Thomassen, voorzitter van Amphitryon. “Van invaliditeit, zoals Dagblad De Limburger meldt, is geen sprake.”

Een groepje aspirant-leden van Waldolala wordt elk jaar apart van elkaar gedropt, “steeds op dezelfde locatie”, vertelt Thomassen. En die locatie is het Belgische Bassenge, in de buurt van een steengroeve. Zo ook het slachtoffer en vier mede-aspirant-leden. De opdracht luidde: zoek elkaar en ga vervolgens als groep op pad naar Maastricht. Drie van hen vonden elkaar, maar de gevallen student en een andere student waren nergens te bekennen. “Er werd geen alarm geslagen omdat ze dachten dat die twee de opdracht verkeerd hadden geïnterpreteerd, dat ze dus in hun eentje naar Maastricht moesten lopen”, legt Thomassen uit. Maar eenmaal aangekomen in Maastricht, waar even later ook de vierde student opdook, was er van het slachtoffer geen teken van leven. Politie en brandweer gingen op zoek; hij werd bewusteloos gevonden in een ravijn.

In Groningen is het met een student die na een dispuutsfeestje door een dak zakte slechter afgelopen. Hij is enkele dagen na zijn val overleden. Begin oktober ging hij met twee dispuutsgenoten na afloop van een feest een leegstaand winkelpand binnen. Ze klommen naar de bovenste verdieping. “Om richting het dak te gaan, stapte het slachtoffer op een dakplaat. Hier zakte hij doorheen, waarna hij enkele meters lager op de vloer terechtkwam”, zo meldt het politiepersbericht.

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)