Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

‘Crowdfunding’ door UM-alumni

Zijn Maastrichtse alumni bereid om geld te geven voor projecten van UM-studenten? Rob de Bie, opleidingsdirecteur gezondheidswetenschappen van de faculteit Health, Medicine and Life sciences, denkt van wel. Hij bedacht het idee van crowdfunding door oud-studenten. Draagt een deel van hen een steentje bij, dan is de financiering al snel rond. Het geld kan worden gestort via de website www.ufund.nl.

Om welke projecten gaat het? “Denk aan een student die een leuk idee heeft voor een stage die extra kosten met zich meebrengt”, zegt projectmedewerker Ilse Mesters. “Of aan een studiebeurs voor een student in India. Iedereen kan voorstellen indienen, op termijn ook maatschappelijke organisaties, zoals de Diabetesvereniging die iets onderzocht wil hebben. Voorwaarde is wel dat een student zo’n onderzoek uitvoert. In dit opzicht lijkt het enigszins op de vroegere Wetenschapswinkel die jammer genoeg wegbezuinigd is.”

De UM is de eerste universiteit in Nederland die aan crowdfunding doet onder alumni, zegt Mesters. “Het is een pilot. We hebben geen idee of het werkt. We hopen dat oud-studenten doneren vanuit een gevoel van nostalgie, denkend aan de tijd dat ze zelf ook weinig te besteden hadden.”

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)