Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vacaturestop: reacties uit de faculteiten

André Koehorst, directeur van de faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen: “Een verstandige stap. Wij zitten krap, maar we zijn in staat om bepaalde vacatures op te schorten en dus te besparen. Dat gaan we ook doen, maar als het echt nodig is voor het onderwijs of de lange termijn planning – denk aan het behoud van onderzoekstalenten -  dan moeten we uitzonderingen kunnen maken.”

Onno van Schayck, directeur van onderzoeksinstituut Caphri: “Ik wist natuurlijk dat er problemen waren, maar een vacaturestop zo onverwacht, zo acuut had ik niet verwacht. Ik heb begrepen van de faculteit HML dat de stop alleen voor de eerste geldstroom geldt. Zou het voor alle geldstromen gelden, dan ben je als school met 450 mensen – veel tijdelijke aanstellingen - radeloos, dan weet je niet meer hoe het verder moet.

“Als dit, zoals aangekondigd, tot het einde van het jaar duurt en alleen voor de eerste geldstroom opgaat, dan kunnen we het nog oplossen. Soms kun je mensen met een aflopend contract een tijdje via een andere geldstroom financieren. Maar duurt het langer dan gaan we goede medewerkers kwijtraken. Wij hebben 250 promovendi, ieder jaar zijn er vijf tot tien die je graag een nieuw contract wilt geven. Ik weet nu nog niet of er bij individuele medewerkers problemen gaan ontstaan, maar ik ga er alles aan doen om de hartstikke goeden binnen boord te houden.”

Marlies van Dongen, directeur van de faculteit rechtsgeleerdheid: “Een vacaturestop is logisch, er komen enorme inkomstenreducties aan, daar moeten we ons op voorbereiden. We moeten streng zijn, maar wel onderwijs en onderzoek goed draaiende houden en mensen in de gelegenheid blijven stellen om extern geld te verwerven. Cruciale vacatures zullen we goed onderbouwd aan het college voorleggen. Hoe we er mee omgaan en hoe het proces precies zal gaan verlopen is nog even afwachten, daarover wordt ook nog gesproken in het managementteam.”

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)