Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Onderwijs en onderzoek veiligstellen”

In de faculteitsraadvergadering van de FHML klonken dinsdag verontruste geluiden over de vacaturestop en vooral over het niet meer verlengen van tijdelijke dienstverbanden. “Dat is 30 tot 40 procent van ons personeelsbestand, die dreigen we dan kwijt te raken. Dat maakt de faculteit vleugellam. En hoe zit het met personeel dat uit andere geldstromen wordt betaald dan die van de rijksoverheid ”, vroeg obp-raadslid Ralf Henskens. Decaan Martin Paul: “Die vragen had ik als FHML-decaan ook. De antwoorden komen later, want het college van bestuur heeft nu gekozen voor een brede stop, binnenkort komt er een uitvoeringsregeling. De redenering was: als je meteen een vacaturestop afkondigt met een lijstje van dertig uitzonderingen, gelooft niemand het meer. Dus het wachten is op de uitvoeringsregeling.”

Paul, over anderhalve maand overigens collegevoorzitter, liet desgevraagd in een vergaderpauze weten dat de stop op personeel in de tweede, derde en vierde geldstroom zeker niet absoluut is: “Dat ook de andere geldstromen er nu onder vallen is alleen omdat niet altijd duidelijk is of iemand geheel voor rekening komt van een externe financier. Soms maakt men bijvoorbeeld gebruik van universitaire faciliteiten. Maar als er 100 procent externe financiering is geldt die vacature- en verlengingsstop natuurlijk niet.”

In de vergadering zelf benadrukte hij nog dat “we onderwijs en onderzoek zo veel mogelijk moeten veiligstellen. En we gaan natuurlijk ook niet zo maar ondersteunend personeel wegbezuinigen bij vitale onderdelen als de inschrijving. We moeten straks heel goed kijken hoe we het aanpakken. ”

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)