Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Mijn FdR

De Maastrichtse rechtenfaculteit heeft sinds kort een nieuw intranet voor haar studenten.

Moesten ze vroeger hun vragen over roosters of examens zoeken op de algemene website, op EleUM of, indien onvindbaar, invullen in een digitaal contactformulier, nu staat alles overzichtelijk op één plaats: het studenten-intranet Mijn FdR. “Wij vonden het nodig om de informatie te verbeteren. Studenten moesten te veel zoeken en doorklikken”, zegt Roel Gilissen, hoofd van het onderwijsinstituut. Bovendien hoopt de faculteit met dit initiatief de druk op de onderwijsbalie en de studieadviseurs te verlagen.

Buitenstaanders krijgen geen toegang; iets dat in de toekomst wellicht zal worden aangepakt. “Het is niet handig, want voor een economiestudent die een blok gaat volgen bij rechten is het natuurlijk ook van belang dat hij of zij kan inloggen in ons intranet”, zegt Elly Peters, medewerker van het onderwijsinstituut.

Zoveel mogelijk vragen en antwoorden zijn gebundeld in het Electronic Service Centre, een systeem waar de School of Business and Economics al langer mee werkt. Per onderwerp staan de vragen gegroepeerd, zoals ‘Ik ben mijn UMcard kwijt, wat nu?’, ‘Ik wil studeren in het buitenland’, ‘Waar vind ik mijn blokrooster?’ of ‘Ik wil een afspraak maken met een studieadviseur’. Mochten studenten een specifiek probleem hebben, dan kunnen ze dit online invullen en versturen.

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)