Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Amici ad Mosam

Amici ad Mosam, vrienden aan de Maas. Zo heet de nieuwe Maastrichtse congresambassadeursclub die vorige week voor het eerst bijeenkwam in het MECC tijdens de Tefaf.

Initiatiefnemers zijn het Maastricht Congres Bureau en het MECC. Ook het congresbureau van de UM is erbij betrokken; manager Erica van den Oever is een van de clubleden.

Amici ad Mosam bestaat uit zo’n twintig mensen, voornamelijk academici van het MUMC en de Universiteit Maastricht, die samen met het Maastricht Congres Bureau meer congressen en wetenschappelijke bijeenkomsten naar de Limburgse stad willen halen. De samenwerking moet “wederzijds zijn vruchten afwerpen”, reageert Sonja Opreij-Speth van het Maastricht Congres Bureau. "Het aantal congressen in Maastricht kan altijd meer zijn." Terwijl zij en haar collega’s meer aan de dienstverlenende kant staan – ze bemiddelen en informeren onder meer over locaties, hotels en vervoer – zijn het juist de academici die dichtbij de bron staan, initiatieven kunnen nemen en inhoudelijk invulling geven.

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)