Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Benefietconcert voor Haïti

Een groep Maastrichtse studenten houdt op vrijdag 8 april een benefietconcert voor Haïti, waar na de aardbeving in januari 2010 nog altijd honderdduizenden mensen dakloos zijn. Twee van hen bezochten het land afgelopen december. Terwijl vlucht na vlucht werd gecancelled vanwege de rellen die in Haïti waren uitgebroken, kwamen masterstudent International Business Rik Verkruijssen en vijfdejaars geneeskunde Bogdan Mazaruk in het land aan. “Voor mij was het de eerste keer”, vertelt Verkruijssen. “Bogdan was al twee keer eerder geweest. Ik heb hem een half jaar geleden leren kennen en hij heeft me enthousiast gemaakt.” De jongens trokken met een rijdende kliniek drie weken door het land om medische hulp te verlenen en te praten met de inwoners. “Ik heb vooral dat laatste gedaan, als student International Business heb ik natuurlijk geen medische kennis”, lacht Verkruijssen. Van de rellen merkten ze niet veel. “Het werd net weer rustig. En op tv zie je de extreme gevallen, het is een groot land met ook veel rustige gebieden.”

Terug in Nederland wilden de studenten iets doen. “Ik heb daar veel jonge gasten gesproken die voor de aardbeving aan het studeren waren”, zegt Verkruijssen. “Nu kunnen ze het niet meer betalen, omdat ze geen werk hebben.”

Het benefietconcert vindt plaats in café D’n Hiemel. Verkruijssens band Sono zal gospel, jazz en popmuziek spelen. In de pauzes wordt Haïtiaanse kunst geveild en verkocht. De entree is gratis. Behalve voor het ondersteunen van jongeren, willen de initiatiefnemers ook geld ophalen voor de stichting Hart voor Haïti, die onder andere bezig is met de opbouw van twee klinieken.

 

Cleo Freriks

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)