Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Maastrichtse faculteitenstrijd

Altijd al eens de strijd willen aangaan met de juristen, de economen, de psychologen of de medici? Dat kan nu tijdens de eerste Faculty Fight die UM-sport in het kader van het lustrum op woensdag 25 mei organiseert in samenwerking met de Sportraad MUSST en studie- en studentensportverenigingen.

De teams, bestaande uit zes tot acht studenten van eenzelfde faculteit (per faculteit kunnen zich meerdere teams inschrijven) moeten een combinatie van “fysieke kracht, uithoudingsvermogen, creativiteit, slimheid en strategisch inzicht in huis hebben”, vertelt Netty Bekkers van UM-sport. Ze gaan een parcours afleggen - vol sportief-ludieke evenementen - dat langs alle faculteiten voert. “We beginnen ’s ochtends op Randwijck. De wethouder van Sport en alumnus van de UM, Gerdo van Grootheest, geeft het startschot. ’s Middags verhuizen we naar de binnenstad. Je strijdt voor je eigen faculteit en hebt per onderdeel steeds tien directe tegenstanders.” Bij de faculteit Health Medicine and Life sciences staat een ‘orgaandonorrace’ op het programma, op het terrein van de School of Business and Economics staat een beursspel gepland.

De scores van de verschillende teams van een faculteit worden uiteindelijk bij elkaar opgeteld. De faculteit met het hoogste gemiddelde zal tijdens de “derde helft” een bokaal uitgereikt krijgen door de vice-voorzitter van het college van bestuur, André Postema. Het beste team krijgt ook een prijs.

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)