Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Hbo-student moet tevreden worden

De kwaliteit van het hoger beroepsonderwijs moet snel omhoog, vindt HBO-raadvoorzitter Guusje ter Horst. Hbo-studenten horen net zo tevreden te zijn als universitaire studenten.

Ter Horst deed haar voorstellen deze week tijdens het jaarcongres van de HBO-raad, en in een interview met de Volkskrant. Als het aan haar ligt komt er een lijstje op internet dat ondubbelzinnig laat zien hoe elke hogeschool presteert. Daar zal een positieve prikkel van uitgaan, denkt ze. Het streven is dat 70 procent van de hbo-studenten binnen vijf jaar een diploma heeft en dat driekwart van hen tevreden is over zijn opleiding.

Examencommissies mogen alleen bestaan uit leden die er geen belang bij hebben dat studenten snel afstuderen, benadrukt ze. Alleen dan kunnen ze diploma-inflatie voorkomen. Ter Horst wil bovendien dat de HBO-raad een belangrijkere rol krijgt in de kwaliteitsbewaking. Gelet op de misstanden die aan het licht zijn gekomen in het hbo verwacht ze dat de bestuurders “meer dan ooit zullen openstaan” voor die nieuwe rol van de HBO-raad.

Als het aan Ter Horst ligt mogen hbo-bestuurders vanaf dit jaar niet meer dan de ‘Balkenendenorm’ verdienen en geen bonus meer ontvangen. “Hun salaris moet alleen afhankelijk zijn van het aantal studenten op hun hogeschool.”

 

HOP, Hein Cuppen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)