Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Te weinig tijd voor raadswerk

De personeelsleden van de raad van de faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen pleiten voor een betere compensatie voor hun raadswerk. Meer tijd – normuren - zal niet alleen het functioneren van de raad ten goede komen, maar ook de interesse voor een raadszetel verhogen, schrijven ze in een notitie die vorige week in de raad aan de orde kwam.  

Nu krijgt een staflid 185 euro per jaar onkostenvergoeding of drie normuren. Ter vergelijking: de personeelsleden in de raad van de faculteit Health Medicine & Life sciences worden gecompenseerd met 125 normuren, de raadsvoorzitter met 250. De eigen studentleden van CMW zijn ook een stuk beter af: zij krijgen rond de 1500 euro per jaar.

De huidige regeling doet geen recht aan de inspanningen van de raadsleden, laat staan dat zij voldoende blijk van waardering uitdrukt, meldt de notitie. Meer normuren, waardoor het raadswerk in de normale werktijd kan worden gedaan, zou de belangstelling voor de facultaire politiek kunnen verhogen. Verder pleit de raad ervoor dat het raadswerk meetelt in de beoordeling van een staflid. Op dit moment is het nog zo dat degene die een publicatie schrijft in de tijd dat een ander in de raad zit, meer carrièrekansen heeft.

Het faculteitsbestuur gaat dit punt bespreken, in de volgende raadsvergadering staat het weer op de agenda.

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)