Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Scherpbier decaan FHML

Prof. Albert Scherpbier, op dit moment wetenschappelijk directeur van het onderwijsinstituut bij de FHML, wordt de nieuwe decaan van de faculteit. Die plaats was vanaf 1 mei vacant nu de huidige decaan prof. Martin Paul overstapt naar de ‘Berg’ en daar voorzitter van het college van bestuur wordt.

Scherpbiers aanstelling geldt in de woorden van het college “initieel” voor een jaar in plaats van de normale vier jaar, maar volgens collegelid André Postema is er geen sprake van een benoeming ad interim. Toch zal binnenkort een benoemingsadviescommissie worden geïnstalleerd die een definitieve decaan moet zoeken. Postema: “Dat is de normale procedure, die nu is doorkruist door de noodzaak om snel iemand te benoemen.”

Scherpbier zelf maakt zich niet druk over de situatie die straks ontstaat: “Die periode van een jaar heeft ook te maken met de evaluatie van het Universitair Medisch Centrum en de eventuele gevolgen die het rapport dat er nu ligt, zal hebben. Ik ga na dat jaar graag door als decaan, maar als iemand anders het wordt is het ook best.”

Scherpbier ligt tamelijk goed in de faculteit. Hij staat bekend als een vriendelijk maar resoluut bestuurder, die goed luistert naar de ‘werkvloer’ en vervolgens knopen weet door te hakken. Hij is geenszins van plan het UMC van de UM te laten afdrijven: “Ik ben juist voor veel méér samenwerking.”

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)