Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM in finale academische jaarprijs

Het Maastrichtse team Brein in Beeld zit in de finale van de Academische Jaarprijs 2011. Op 26 oktober zullen de Maastrichtenaren de strijd aanbinden met twee Leidse teams. Een jury onder leiding van Paul Schnabel zal bepalen welk team er het beste in slaagt om wetenschappelijk onderzoek voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Het achtkoppige UM-team, afkomstig van de faculteit psychologie en neurowetenschappen, wordt aangevoerd door prof. Rainer Goebel. De psychologen willen een (augmented reality) app maken voor de smartphone of Ipad die – driedimensionaal – laat zien in welk deel van de hersenen iets gebeurt als iemand zijn arm beweegt of met zijn ogen knippert. Gebruikers kunnen zo op interactieve wijze leren hoe de hersenen werken.

De komende maanden gaat het UM-team “filmpjes maken en spelen met de mogelijkheden”, legt teamlid Job van den Hurk uit. De uiteindelijke app kan pas worden gemaakt als de honderdduizend euro worden gewonnen.

De Academische Jaarprijs is in 2005 in het leven geroepen door NRC Handelsblad en de onderzoeksorganisaties NWO en de KNAW.

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)