Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Dope opnieuw grote winnaar verkiezingen

Maar liefst 28 zetels voor Dope – vorig jaar nog goed voor 22 zetels - en 15 zetels voor rivaal Novum. Dat is de uitslag van de jongste universitaire verkiezingen die eind mei bekend werd.

Dope is nu zowel in de universiteitsraad als in vier faculteiten de grootste studentenpartij. Ook in de faculteit psychologie en neurowetenschappen, waar de partij dit jaar voor de eerste keer een lijst indiende. Met succes. Dope haalde meteen vier zetels en daar was duidelijk niet op gerekend; de kandidatenlijst was slechts drie mensen lang. Een lege stoel in de psychologieraad is voor ons geen optie, vertellen Karel van Eechoud en Maarten Derksen van het Dope-bestuur. “Wij hebben daarom onze vierde zetel aan Novum gegeven.”

De opkomst tijdens deze grote verkiezingen (zowel voor personeel als studenten) was wat hoger dan de afgelopen twee jaar. Uitschieter naar boven was de opkomst onder het wetenschappelijke personeel van de faculteit psychologie en neurowetenschappen: 60 procent, een stijging van 15 procent ten opzichte van twee jaar geleden. Bij de studenten was er bijna een verdubbeling: 32,6 procent ten opzichte van 2010.

Heel wat minder enthousiast dan de vorige keer bleek de wetenschappelijke staf van de faculteit Humanities and Sciences: een opkomst van 43,3 (was 59,7).

Op twee faculteiten blijven een of meer zetels leeg: de obp-zetel bij de School of Business and Economics en de wp-zetels bij rechten. De nieuwe raadsleden – de exacte invulling is pas over een paar weken bekend - gaan in september aan de slag.

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)